De ondernemer van de toekomst met responsive webdesign

Als zelfstandig ondernemer weet je waarschijnlijk wel dat je eigenlijk niet zonder website kan. Veel ondernemers maken dus een website of laten deze maken door een professional. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat er meer bij komt kijken dan een leuk thema kiezen en de website van goede inhoud te voorzien? Veel mensen hebben dit niet in de gaten en hebben dus eigenlijk voor niets een website. Zolang jij niet jouw website van de juiste updates voorziet zul je er nooit de vruchten van plukken. Zo is het verstandig om er iets aan de SEO te doen, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Als je dit goed doet zorgt het er voor dat je hoger in Google terecht komt en daar hangen natuurlijk veel voordelen aan, maar er zijn meer zaken waar je rekening mee moet houden. Wat dacht je van een responsive webdesign. Het merendeel van de ondernemers zal nu misschien een beetje vreemd kijken. Want wat is responsive webdesign en waar heb je het voor nodig? Je wilt een responsive webdesign hebben zodat mensen van alle soorten apparaten op jouw website terecht kunnen en deze op een zo fijn mogelijke manier kunnen lezen. Ben je wel eens op een website geweest vanaf je mobiel en dat de pagina zich niet aanpaste aan jouw beeldscherm? Wanneer je dan een stuk tekst wilt lezen blijf je het beeld heen en weer bewegen om alles te kunnen lezen of je moet het scherm zo klein maken dat je de letters bijna niet meer kunt zien. Dit is dus geen responsive webdesign. Wanneer je dat wel hebt, verandert de pagina automatisch mee met het soort apparaat waarmee jij de website bekijkt.

  • Groot beeldscherm.
  • Klein beeldscherm.
  • Laptop.
  • Tablet.
  • Mobiele telefoon.

Het maakt dus niet uit waar vandaan je de website bezoekt. Wanneer je een responsive webdesign hebt krijgt de bezoeker automatisch de juiste website te zien. Dit levert je meer tevreden bezoekers op. Je klikt tenslotte niet door op een website waar je de pagina maar half kunt lezen. Wanneer je dit wel het geval is kun je veel makkelijker navigeren en dus ook meer pagina’s bezoeken. Je blijft dus langer op de website en doet meer informatie op. Dat zijn allemaal win-win situaties.

Hoe krijg je een responsive webdesign?

Een responsive webdesign gebeurt niet zomaar, hier zul je iets voor moeten doen. Wanneer je zelf niet weet hoe dit moet kun je bijvoorbeeld op internet zoeken om daar achter te komen. Je kunt echter ook een professional inhuren die het voor je doet. Het is niet heel moeilijk om te doen, maar je moet er wel even aandacht aan besteden en het natuurlijk goed doen. Een professional weet precies waar hij of zij mee bezig is en zal daar dus geen fouten in maken. Bij Webton Internetdesign vind je die professionals die jou kunnen helpen aan een responsive webdesign. Ze kunnen je helpen wanneer je al een website hebt, maar ook wanneer je deze nog niet hebt en je dat dus ook graag wilt. Laat je een complete website door ze maken? Maak dan meteen duidelijk dat je graag een responsive webdesign wilt. Je kunt het dan maar beter in een keer goed doen, dat is wel zo prettig. Dan heb je er ook daarna veel minder omkijken naar. Bedenk van tevoren goed wat voor website je wilt en hoe je dit eruit wilt laten zien. Bij een responsive webdesign gaat dit dus over meerdere soorten websites. Je moet niet alleen stil staan bij de website zoals hij er op jouw beeldscherm uitziet, maar ook op een mobiele telefoon en een tablet. Houd er ook rekening mee dat je website er anders uit kan zien op verschillende soorten beeldschermen. Tegenwoordig kunnen deze behoorlijk in grootte verschillen en daarmee kan dus ook het design van je website veranderen. Controleer dus altijd hoe je website, en je responsive design, eruit ziet op verschillende beeldschermen en apparaten. En bepaal aan de hand daarvan of je er tevreden over bent.

Controleer je responsive webdesign

Het controleren van je responsive webdesign op verschillende soorten beeldschermen en apparaten is dus erg belangrijk. Misschien wel een van de belangrijkste dingen tijdens het maken van je website. Dit geldt overigens altijd en niet alleen bij een responsive webdesign. Controleer altijd of je website het doet zoals jij dat wilt. Niet alleen in hoe het eruit ziet, maar ook of alle links werken en of alle informatie die erop staat klopt. Doorloop altijd je website wanneer deze opgeleverd wordt. Ook wanneer je het door een professional laat doen. Een fout zit in een klein hoekje en het is zonde wanneer een link niet werkt en dat nu net bijvoorbeeld je contact pagina is. Je wilt natuurlijk dat mensen je website goed kunnen bezoeken, ook met responsive webdesign, en dat ze alle stappen doorlopen die jij hebt aangeven. Zorg dus dat het klopt. Let bijvoorbeeld ook op de spelling. Ook niet onbelangrijk op een website. Een responsive webdesign wekt een nette indruk en dat doet een foutloze website ook. Zorg dus dat het allemaal klopt en ook dat jij er tevreden over bent. Komt het ook overeen met de klanten die jij voor ogen hebt? Dat is erg belangrijk voor een goede website als je daar de beoogde resultaten uit wilt halen. In het maken van een goede responsive webdesign gaat dus meer zitten dan je denkt.

Comments are closed.

Scroll to Top