Linkbuilding is een must voor uw website

Wanneer u een goed lopend bedrijf heeft, of mogelijk wilt hebben, dan komt er een moment dat er een website gemaakt moet worden. Tegenwoordig is een website een verlengstuk van uw bedrijf, of in sommige gevallen zelfs de basis. Meer mensen zoeken thuis naar een geschikt bedrijf via internet. U wilt daarom wel onder de radar liggen, hiermee bedoelen we dat u gevonden wilt worden. Zoekmachines zijn voor mensen het begin naar het zoeken van een bedrijf. Linkbuilding hierbinnen is belangrijk om uw bedrijf hoog te laten staan bij de zoekmachines. Men gaat bijna nooit naar de tweede pagina van een zoekopdracht, omdat ze snel het juiste bedrijf willen hebben. Het zo jammer zijn als uw bedrijf nooit wordt gevonden bij een ongerichte aanpak van een mogelijke klant. Met linkbuilding kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf hoger scoort bij een zoekopdracht. Wanneer mogelijke klanten uw bedrijf al kennen dan vinden deze klanten het bedrijf wel via internet, maar het bereik moet verder dan mensen die al bekend zijn met het bedrijf. Er wordt gedacht dat een kwalitatief goede website met de juiste structuur, titels en keywords  voldoende is om een website hoog te laten scoren op een zoekmachine. Natuurlijk is dit een enorm goede basis om uw website op de kaart te zetten, maar dit alleen nog maar het begin. Een goed begin is het halve werk en dat is in dit geval absolute waarheid. Met deze voorwaarden bent u nog maar op de helft. Zoekmachines kijken voor de helft naar uw eigen site en dat is waar het ook om gaat, maar om het te optimaliseren moeten er ook andere links zijn. Deze staan niet op uw website en worden backlinks genoemd. Dit proces heet linkbuilding en dat gaat ervoor zorgen dat uw site een goede scoren zal krijgen. Er kan gesteld worden dat er twee aspecten goed op orde moet zijn om uw website op de kaart te zetten. We benoemen ze nog in het kort:

  • juiste kwaliteit, structuur, titels en keywords van uw eigen website
  • de backlinks, wat we linkbuilding noemen, is even belangrijk

We willen hiermee aangeven dat beide punten even belangrijk voor u zijn om uw website hoog te laten scoren bij de zoekmachines.

Linkbuilding geeft het gewenste resultaat

Nadat uw website prachtig en naar alle wens gemaakt is gaat deze de lucht in. Dit voelt echt van u en geeft een gevoel van onoverwinnelijkheid. In theorie kan de hele wereld het bedrijf bereiken via internet en u hebt het idee dat dit de beste reclame is voor uw bedrijf. De mensen die onbereikbaar leken worden op deze manier met gemak bereikt. Na een maand komt u erachter dat er veel complimenten komen van vrienden, buren en klanten. Dit voelt geweldig en u bent trots. U legt graag uit hoe het tot stand is gekomen en wat er allemaal mogelijk is via de site, maar na een paar maanden gaat u evalueren. Bereik ik met de site wat ik wilde? Krijg ik meer klanten? Heb ik veel bezoek? Het is vervelend, maar u klantenbestand is niet groter geworden door de site en dit valt heel makkelijk te verklaren. Zoekmachines geven uw site niet een hoge positie wanneer ze bepaalde keywords invullen, terwijl u dit nog zo goed voor elkaar dacht te hebben. De site kan tot in perfectie zijn, maar de linkbuilding is vergeten. Wat gaat er gebeuren als uw linkbuilding op orde is:

  • u staat hoog bij de zoekmachines
  • uw site wordt veel meer bekeken en niet alleen door mensen die u al kende
  • uw klantenbestand kan eindelijk groeien, omdat mensen uw website vinden
  • op deze manier geeft uw site een hoog rendement

Linkbuilding geeft de laatste, maar oh zo belangrijke zet in de goede richting. De kwaliteit van deze links moeten goed zijn en daar kunnen wij voor zorgen. Wanneer deze linkbuilding op de juiste manier wordt aangevoerd zal u snel het resultaat krijgen wat u zou willen. De concurrentie om bovenaan te staan bij deze zoekmachines is hevig, ieder bedrijf wil natuurlijk bovenaan staan. Daarom is systematisch met linkbuilding bezig zijn van onschatbare waarde. Uw site moet bekeken worden, en dan moet echt alles op orde zijn.

Nooit geweten, maar wat een succes

We krijgen vaak te horen dat mensen niet bekend zijn met linkbuilding en dat het een vaag begrip is. Voor u is dat misschien het geval, maar wij kunnen ervoor zorgen dat u hoog scoort bij zoekmachines. U zult merken dat het tot succes zal leiden en dat het klantenbestand nu wel groeit. Dat komt simpelweg vanwege de manier waarop mensen zoeken. Men zoekt niet naar namen van bedrijven, maar naar hetgeen wat uw aanbiedt. Wanneer keywords vaak voorkomen, dan staat u in sneltreinvaart hoog in de zoekmachines. Deze keywords komen via linkbuilding nog vaker voor en koppelt het aan uw website. U zou kunnen denken dat een keyword dan zo vaak mogelijk moet worden genoemd, maar zo simpel is het niet. Linkbuilding komt precies en heeft een bepaald systeem. Google kan zelfs waarschuwingen wanneer de linkbuilding een verkeerde structuur zou hebben. Dit moet u niet willen. Neem daarom snel contact op met Webton. Wij hebben de experts om aan de hand van linkbuilding uw website een succes te maken. Dit geeft de waarde van u site beter weer. De weg naar succes bewandelt u samen met ons.

Comments are closed.

Scroll to Top