Website ontwerpen

Website ontwerpenOm te beginnen met website ontwerpen heb je een goed idee nodig. Je moet weten wat je wilt met de site en wat je er op wilt plaatsen. Wees zeker van de informatie, want je deelt met het hele internet en dus met de complete wereld. Als dit duidelijk kun je beginnen met het creeren van een website, want een kunstwerkje is het zeker. Je kunt verschillende specialisten inhuren die jouw helpen met de diverse stappen van website ontwerpen. Eerst zelf een poging wagen is natuurlijk ook een goede optie.

Schematische opzet bij website ontwerpen

Het laten maken van een schematische opzet wordt ook wel een wireframe genoemd. Hierin staat hoe de ontsluiting dient te functioneren en welke elementen moeten worden opgenomen. Op basis hiervan wordt er een grafische opzet gemaakt, dit kan door alleen een JPEGbestand te plaatsen. Website ontwerpen wordt zo wel erg makkelijk. Je kunt het beeld vergezellen van een aantal afzonderlijke plaatjes. Het is wel zo mooi als je op alle afbeeldingen kunt klikken, zo kan de bezoeker iets doen en laat ze actief zijn. Ook de tekst krijgt uiteraard een speciaal plekje, maar het opstellen hiervan is een los proces bij website ontwerpen.

Grafische opzet

Website ontwerpen gaat vervolgens verder met de grafische opzet. Dit wordt omgezet in HTML, dat noemen we basen. Zelfs op dit moment is de tekstuele inhoud nog niet van belang, dat komt allemaal later en is in principe het minste werk. Eerst wordt de interactiviteit van het website ontwerpen toegevoegd, waardoor bezoekers kunnen klikken. Het kan zijn dat je graag wilt website ontwerpen met een dynamische inhoud. Met behulp van een CMS kan dit aangepast worden. De codering hiervan valt echter niet onder webdesign, hiervoor is het inhuren van een ontwikkelaar de beste optie.

Scroll to Top